Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Takarítás fürdőszobában

A fürdőszoba otthonunk második leglátogatottabb helye a konyha után, különösen akkor, ha vendégek és ismerősök vannak nálunk, ezért ügyelni a megfelelő higiéniára, főleg mivel a fürdőszoba maga a tisztaság helysége. Ha szeretnéd a fürdőszoba takarítást gyorsan és hatékonyan elvégezni, akkor íme néhány hasznos takarítási tipp!

A rendszeres takarítás egy fürdőszoba esetén a heti takarítás, de több időt spórolhatunk meg, ha azonnal eltávolítjuk magunk után a földre hullott hajszálakat, és gyakrabban töröljük le a szanitereket. Ha rendszeresen takarítunk, azzal nagyban csökkentjük a vízkőlerakódás esélyét. Lényeg a lényeg, nem dióhéjban szeretnék írni a fürdőszoba takarításról, hanem részletesen minden fürdőszoba felszereléshez, és fürdőszoba bútorhoz külön-külön egy-két hasznos információt jegyeznék meg, szóval fogjunk is hozzá! :)

Csempe tisztítás

A legcélszerűbb tisztítási módszer, hogy a legtöbbet használt csempefelületeket (zuhanykabin falán) naponta letöröljük egy vizes ronggyal, így a vízcseppek nem tudnak teljesen rászáradni a csempe felületére, tehát elkerüljük, hogy vízkő képződjön, amely a zuhanykabinoknál sajnos igen gyakori jelenség. Tipp: a heti takarításnál használjuk sütőpor és víz keverékét tisztítószerként, ez az oldat garantáltan képes eltávolítani a foltokat a csempéről.

Tiszta fürdőszoba

Vízcsap tisztítás

A vízkő ezen a területen rakódik le a legtöbbször. Ha kialakult a vízkő, akkor mindenképp estére áztassuk be ecettel, és szinte biztos, hogy a vízkő reggelre feloldódik. Minimum havonta érdemes a vízcsap szűrőjét is ecetes vízbe áztatni, és természetesen ne feledkezzünk meg a szifonról se, melyet időnként nem árt szétszedni, és egy gyors takarítást végezni rajta. Miután feloldódott a vízkő, és végeztünk az ecetes áztatással, mossuk át a felületeket vizes ronggyal. Tipp: az áztatás estéjén mindenképp nyissuk ki a fürdőszoba ablakot, ellenkező esetben reggelre egy jó büdös fürdőszoba fog várni bennünket!

Zuhanykabin tisztítás

A zuhanykabin takarítása rendszeres munkát igényel, mivel ezt a területet naponta víz éri. Ha van zuhanyfüggönyünk, akkor két hetente mossuk ki, és az üvegfalat is érdemes gyakran áttörölni különben foltos lesz. Ha mégis foltok keletkeznének a zuhanykabin falán, akkor javaslom az előbb leírt sütőpor és víz keveréket, mellyel garantáltan eltűnnek a foltok, és szép tiszta lesz a fal. Tipp: a függönyt mindig teregessük ki zuhanyzás után, hogy meg tudjon száradni.

Fehér fürdőszoba

WC tisztítás

A WC alapos tisztítást igényel már pusztán optikai okokból is. Az egyik leggyakoribb tisztítószer a WC-tisztító gél, de ebben az esetben szintén megoldás lehet az ecet, ugyanis az ecet minden makacs foltot felold. Egy másik módszer, hogy egy speciális WC tisztítószert öntünk a WC-be, és a kefét a lefolyóba tesszük, és a takarítás idejéig hagyjuk ott (két legyet ütünk egy csapásra, mivel a kefe is tiszta lesz).

Penész

Hogyan szabaduljunk meg a penésztől? Minden háziasszony rémálma a penész, mivel nagyon gyorsan és váratlanul tud terjedni. Két módszert tudok, amivel szinte biztos, hogy sikerül elkerülni a penész kialakulását: gyakori szellőztetés, és a páramentesítés.

Ha van még valami kérdésetek a fürdőszoba takarítás feladatait illetően, nyugodtan írjátok meg kommentbe!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.