Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szauna

Nem mindegy, hogy mennyit fizetünk azért, hogy ezt a remek találmányt használhassuk. Ha valaki rendszeresen kíván szaunázni, annak érdemes egy saját szaunát beszerezni otthonra, amelyet akkor használhat, amikor csak ő akarja. De melyik szauna a legjobb? Milyen hatásaik vannak? Tudd meg most!

A szauna mellett rendkívül sok pozitív mellékhatás érvel, mind egészségügyi, mind relaxálási, mind szépség szempontjából, ezért is nevezik a lelki megújulás helyszínének. Rengeteg szauna típus ismeretes ma már, főleg azoknak, akik voltak már valamilyen wellness centrumban, strandon, uszodában, de a legtöbb hotelben is található már valamilyen szauna. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb a finn szauna, ezt szokták nevezni még hagyományos szaunának, mivel ez a legtöbb ember kedvence. Az ilyen szaunákban igen magas a hőmérséklet (100-120 Celsius fok körül), így gyorsan lehet sokat izzadni, és a páratartalom is igen alacsony, alig üti meg a 10%-ot. A finn szauna az a szauna, amely talán a legegészségesebb keringési szempontokból, mivel a szaunából kilépés után történő hőváltozás nagyban serkenti a vérkeringést.

Finn szauna

Infrakabin

Az infrakabin nem magát a helységet melegíti fel, hanem testünk felületét, ahol az infrasugarak behatolnak a bőrfelület alá, melyek fellazítják a méreg- és salakanyagokat. Kiválóan alkalmas gyors fogyásra, méregtelenítésre, bőrtisztításra, és persze a narancsbőr kezelésére. Az infrakabinoknak létezik fekvő változata, akárcsak a szoláriumoknak, amely kör-körösen éri testünket, és sokkal érzékelhetőbb a hatása, mint egy normális infraszauna esetén.

Infrakabin otthonra

Kombi szauna

A kombi szauna a hagyományos szauna, és az infrakabin vegyülete, ha mondhatjuk így. Külsőleg teljesen úgy néz ki, mint egy finn szauna, azonban az infrakabin működését alkalmazza ez a szauna típus (többnyire digitálisan vezérelhető!). A kombi szauna talán az egyik legdrágább szauna típus, ugyanis a 2 az 1-ben elmélet valósult meg benne, egyszerre szolgál finn szaunaként, és infrakabinként, csupán rajtunk áll, hogy melyikhez van kedvünk!

Szauna felszerelések

Szauna kellékek

Ha saját szauna berendezést építtetünk, fontos, hogy gondoskodjunk a kellékekről, amelyek egy hotel szaunájában természetesnek tűnhet, hogy ott van, és könnyen megfeledkezhetünk róla, hogy nekünk otthon ilyenre is van szükségünk. Az egyik legfontosabb dolog egy homokóra, vagy bármilyen óra beszerelése, amely bírja a magas hőmérsékletet, hogy mindig tudjuk mennyit tartózkodunk a szaunában, és ne lépjük túl a határt. Egy másik szauna kellék egy hőmérő, amely pontosan mutatja, hogy hány fok is van a helységben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.