Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Riasztó tudnivalók

A riasztó négy alkotó részre bontható, ami a betörésvédelem egészét képezi. A legfontosabb elem (már ha lehet ilyet mondani, ugyanis mindegyik fontos a működés szempontjából) a központi egység, amit fontos, hogy valahol otthonunk belsejében helyezzünk el, nem feltűnő helyre. A központi egység gyűjti azokat a jeleket, amik valamilyen változásra utalnak, és amikor kell, beindítja a riasztót. Az érzékelők a biztonsági rendszer második alapelemei. Ezeknek az érzékelőknek rengeteg típusuk van, mely mozgást, ajtónyitást, gázszivárgást, fúrást, törést, vagy más tevékenységet érzékelnek. Ezeket az érzékelőket az utcafronton érdemes elhelyezni, itt fog megszólalni a riasztó.

Riasztó kellékek

Szintén hasznos riasztó elem a kezelőegység, melynek legnépszerűbb változata a ledes verzió. Az érzékelők ebben az esetben fényjelzések segítségével tájékoztatják a lakót, hogy hol mi a helyzet, valamint még egy nagy előnye, hogy egyszerre több zónát is képes figyelemmel követni.

Nagyon fontos, hogy minden riasztó esetében legyen egy titkos kód, amit téves riasztás esetén bepötyögünk, mivel szinte minden háztartásban előfordulhat, hogy a lakó rosszkor kapcsolja be a riasztót, vagy bármi. Hallottunk már olyan esetről is, hogy valaki a saját mobiltelefonjának a PIN kódját ütötte be egymás után háromszor, annyira álmos volt  hajnalban szegény jószág, de volt egy titkos kódja a lakásriasztónak amivel le lehetett blokkolni ezt a téves riasztást, és ezzel megkíméljük riasztó telepítő cégünket a fölösleges érkezéstől. Ezt a titkos kódot semmiképp se áruljuk el a családon kívül senkinek, biztonságos helyen tároljuk, mert ezzel bárki szabad utat nyerhet a házunkba, és amíg mi alszunk órák alatt kiürítheti otthonunkat! A lakásriasztó titkos kódja szintén hasznos akkor, ha valami furcsa dolgot a saját szemünkkel veszünk észre, tehát ugyanúgy, ahogy a riasztót le tudtuk állítani, a titkos beütésével automatikusan be tudjuk kapcsolni, hogy jelezzünk a cégnek. Jobb riasztók esetében ha elmegy az áram lakásunkban, akkor a riasztó ugyanúgy üzemel, mert saját akkumulátorát használja fel a működésre.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.