Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyaház - Otthon a kertben

Közeleg a tél, és egyre hidegebbek mind a reggelek, mind az éjszakák. Lehet most kicsit meglepődtök, hogy mit keres egy kutyaházas cikk egy lakberendezési-belsőépítészeti portálon, de az otthon az otthon...legyen szó kutyáról vagy emberről.

A jó kutyaház titka

A kutyaházak többnyire akkor megfelelőek kedvenceinknek, ha méretre pont neki való. Ha a kutyaház nincs hőszigetelve, akkor nagyon fontos, hogy pontosan olyan méretű kutyaházat vegyünk, amelyben az eb elfér, és mégsem túl tágas neki. Felmerülhet az olvasóban a kérdés: miért baj az, ha egy kutyaház túl nagy? A hőszigetelés nélküli kutyaházak belsejét nagyon nehéz melegen tartani, és nagyobb teret már önmagában is lehetetlen. Ha belső tér kisebb, akkor 10-15 perc után maga a kutya a testhőmérsékletével képes felmelegíteni, de ez fajtánként változó, szóval más ötletre van szükség...

Kutyaház a kertben

Hőszigetelt kutyaházak

Ma már a legtöbb kutyaház gyártó és forgalmazó cég árul szigetelő rendszeres kutyaházakat, amelyek még télen is szobahőmérsékletet képesek biztosítani a kutyának. A hőszigetelést leggyakrabban egy 2-3 cm-es nikecell lemezzel, és hajópadlóval oldják meg. Az olvasóban kapásból fel is merülhet a következő kérdés: a kutyaházaknak nincs ajtaja, így a kívánt hőmérséklet nem tud megmaradni a belsejében, mit kezd a kutya télen? A gyártó cégek már erre is találtak megoldást, az ötlet egy egyszerű bejárati hővédő függönyben rejlik, ami csupán 2mm vastag, és tökéletes hőszigetelést biztosít.

Kutyaházak fűtése

A kutyaházak fűtése nem egy bonyolult művelet. A kutyaházakat gyártó cégek megoldották, hogy a keményebb téli éjszakákon mikor a hőszigetelés már nem elegendő, akkor kapjon maga a ház egy saját fűtőtestet, ami a hőszigeteléssel együtt bármilyen hőmérsékletre állítható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.