Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kandallóbetét napjainkban

Manapság újra egyre elterjedtebbek a kandallók. Ez nem meglepő, hiszen amellett, hogy biztosítják a meleget a hideg napokon, egy szépen kivitelezett kandalló, nagyszerű hangulatot kölcsönöz otthonunknak.

kandallobetet

 A zárt öntvényű kandalló tűzterek, 1970 óta a kandallóbetétek alapját képezik. Ebben az időszakban óriási változáson mentek keresztül a kandallók. Természetesen megmaradtak a hagyományos kivitelezésűek is, de mellettük több száz új kandallóbetét fajtát fejlesztettek ki, melyek a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek.

 

 

A mai kandalló "divat" már sokban eltér a régitől. Manapság általában üveg mögött lobog a tűz és sokszor nem is a földön, hanem a falon találhatóak meg a készülékek. Ezek a készülékek sokkal nagyobb mennyiségű hőt képesek kibocsátani, ugyanakkor sokan úgy gondolkodnak, hogy ezek a készülékek már nem hozzák vissza egy "igazi" kandalló érzést.

Ízlések és pofonok, mindenki döntse el maga, hogy inkább a régebbi vagy a modern kandallók nyerik el a tetszését. Véleményem szerint mindkettőből lehet találni olyat, amit szívesen használnék otthonomban is.