Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerekszoba berendezése

Mindenki számára örömet nyújt, ha egy új jövevény várható a családba. Idejében szükségeltetik gondoskodni arról, hogy a babaszoba a lehető legjobban legyen kialakítva, és a legmegfelelőbb környezetet nyújtsa a csemetének. Ebben fogok én most segíteni: milyen gyerekbútor típust válasszunk, hogyan rendezzük be a babaszobát, stb.

Az első hónapokban szükséges, hogy az anya és a csecsemő egy helyen legyenek, ezért érdemes a hálószobát úgy átrendezni, hogy az új lakó könnyen elférjen, gyerekbútor ekkor még nem nagyon szükségeltetik. Körülbelül fél év elteltével a baba saját szobát kaphat, saját gyerekbútorokkal, és saját csecsebecsékkel. Egyértelmű, hogy a gyerekszoba kialakítása a baba szüleinek ízlésétől függ, azonban gondoskodni kell arról, hogy a gyerekszoba a lakónak nyugalmat, kényelmet és biztonságot nyújtson.

 

Stílusos gyerekszoba

Ha a szülők nem akarnak magukkal kiszúrni, akkor érdemes olyan gyerekbútor berendezéseket kinézni, amelyek könnyen tisztíthatóak, és olyan burkolatokat választani, hogy a takarítás ne okozhasson gondot. A gyerekbútor felülete legyen sima, a biztonság kedvéért a sarkai legyenek lekerekítve. Köztudott, hogy az első években minden csemete a világosabb színeket kedveli, ezért érdemes világosabb színű gyerekbútorokat beszerezni. Ha szőnyeg van a gyerekszobába, akkor az minél vastagabb, minél súlyosabb legyen, hogy ne tudjon könnyen elmozdulni a helyéről. Ne feledkezzünk meg arról, hogy minden gyerek álma egy fa emeletes ágy. Nem csak a kölök fog örülni neki, hanem rengeteg helyet is spórolhatunk meg vele!

 

 

Gyerekágy a sarokban

Milyen színűre fessük a szobát? Már szinte megszokott, hogy a szülők gondolkodás nélkül a csecsemő neme alapján választanak színt: fiúknak világoskék, lányoknak rózsaszín. Az élénkebb, erőteljesebb színek segítik a baba fejlődését, ezért érdemes a "vidám" színek közül válogatni, például a természetből: almazöld, fűzöld, vagy a kék árnyalatai. Az ágy közelébe lehetőleg ne kerüljenek túl harsány, túl élénk színek, mert azok a hosszútávra nézve a későbbiekben nyugtalaníthatják a gyermeket. A bútorok közül még a lámpákat fontos megemlíteni: előnyös, ha állítható a LED lámpa fényereje (pl. halogén lámpa).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.